Keskerakond tahab sotsiaalministri maha võtta

06. jaanuar 2009, 15:08

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees
Vilja Savisaare sõnul arutab Keskerakonna fraktsioon homme umbusalduse
avaldamist sotsiaalminister Maret Maripuule, teatas Keskerakond.

Erakonna hinnangul vastutab Maripuu selle eest, et tuhanded puudega inimesed jäid toetusest ilma. „Ilmselt ei hooli minister Maripuu puuetega inimestest, sest teisiti on raske sellist ükskõiksust seletada,” kommenteeris Savisaar.

Savisaare sõnul pole ministrile kohane veeretada süü ministeeriumi ametnike kaela. „Ministri ülesandeks on juhtida ministeeriumi ning vastutada selle haldusalas toimuva eest,” märkis Savisaar ja lisas, "Maripuu on lubanud tehtud vead parandada. See on tore, kuid ministri eksimus on liialt tõsine, et seda heastada koolilapseliku vabandusega.”

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Marika Tuus rääkis, et Maripuu kehtestas töövõimetuse kindlaksmääramise uue korra vaid nädalapäevad enne selle jõustumist 1. oktoobril. „On selge, et sellise kiirusega pole võimalik nii laiaulatuslikku muudatust töösse rakendada,” märkis Tuus.

Justiitsminister Rein Langi vastutusalas tuleb samas hakkama saada võlgade kättesaamist oluliselt raskendava seadusemuudatusega, mille avaldamise ja jõustumise vahele jäi 24 tundi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 13:27
Otsi:

Ava täpsem otsing