Rahvaliit nõuab sotsiaalministri tagasikutsumist

06. jaanuar 2009, 16:33

Kui Keskerakond kavatseb homme alles
arutada umbusalduse avaldamist sotsiaalminister Maret Maripuule, siis Rahvaliidu
teatel nõuavad nad juba täna sotsiaalministri tagasikutsumist.

Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni hinnangul peab peaminister Andrus Ansip sotsiaalminister Maret Maripuu tagasi kutsuma, vastasel juhul peab peaminister ise vastutuse võtma, teatas erakond.

Ühiskonda sügavalt häirinud sündmuste osas on peaminister võtnud vaikiva hoiaku. „Sotsiaalminister näljutas 3 kuud 7000 puudega inimest,” kommenteeris Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni aseesimees Mai Treial. Tema sõnul ei ole sotsiaalminister täitnud talle pandud kohustusi, mistõttu tuleb ministril võtta poliitiline vastutus.

Vabariigi Valitsuse seadus on pannud ministrile kui ministeeriumi juhile otsese vastutuse põhiseaduse, seaduste ja nende alusel kõigi korraldavate õigusaktide täitmise eest. Rahvaliidu fraktsiooni hinnangul on pensionide ja puudetoetuste maksmata jätmine ning ravimite hindu reguleeriva määruse väljastamata jätmine jäme põhiseaduse rikkumine. „Kui põhiseaduse järgselt on puuetega inimesed riigi erilise hoole all, siis millist auditit peaks veel tegema, et kiiresti lahendada kõige enam hoolt ja abi vajavate inimeste mured,” märkis Treial.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 13:27
Otsi:

Ava täpsem otsing