Kilk: julgeolekut puudutavad seadused vajavad revisjoni

10. jaanuar 2009, 14:57

Ärimees Rein Kilk on mures Eesti riigi ja
selle seaduste pärast, mis lubavad politseisse tööle naasta Heete Simmil, kelle
abikaasa on riigireetmise kahtlusega vahi all, kesklinna segi peksta, ilma et
„midagi juhtuks“ ning allkirju koguda, et Eesti pooleks jagada.

„Vajame rahvuslikku julgeolekut puudutavate seaduste revisjoni,“ ütles Kilk täna Kuku raadio saates Keskpäevatund.

Kilk võrdles Simmide juhtumit Rosenbergide skandaaliga USAs, kus tuli ilmsiks, et nad on Nõukogude Liidule müünud tuumapommi valmistamise saladuse. Mingil juhul poleks USAs olnud võimalik vanas ametis jätkata. „Riik astuks vahele, riigi julgeolek on kaalul,“ ütles Kilk.

Eestis ollakse aga Kilgi sõnul ülirahulikud. Kõike vaadatakse otsekui distantsilt, ehkki kaalul on Eesti riigi julgeolek. Ka seda, kui riigi venekeelse elanikkonna hulgas kogutakse allkirju, et Eesti pooleks jagada.

„Kas see on nii väga nali,“ küsis Kilk, tõmmates paralleele Gruusia tükeldamise ja sarnase allkirjade kogumise kampaaniaga Lääne-Ukrainas. „Kas meil on õigus seda rahulikult pealt vaadata,“ arutles Kilk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2009, 14:57
Otsi:

Ava täpsem otsing