Maripuu: riigiaparaadi suurim kitsaskoht on suhtlemine

12. jaanuar 2009, 16:45

Riigiaparaadi suurim kitsaskoht on ametnike
suhtlemisprobleemid, ütles sotsiaalminister Maret Maripuu täna
Riigikogus saadikute arupärimistele vastates.

Maripuu tõdes, et kõige suurem kitsaskoht, miks puudetoetused ja töövõimetuspensionid jäid õigeaegselt välja maksmata, on kinni ametnike suhtlemises. "Sel ajal, kui pank teeb kõik, et oma klienti säilitada, siis pensioniamet piirdus ainult ühe pressiteatega," lisas minister.

Lisaks kinnitas minister, et kindlasti ei olnud tema ega tema eelkäija eesmärk muudatusi läbi viies teha inimestele halba.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Marika Tuus küsis Maripuult, miks ei teavitatud inimesi sellest, et nende toetused ei laeku õigeaegselt. Sellele vastates tõi minister taas välja asjaolu, et riigiaparaadi kõige suurem kitsaskoht on suhtlemine. Samuti lubas ta, et valusast õppetunnist on õppinud iga ministeeriumi ametnik.

Samuti nõuti ministrilt aru, mitu ämbrit peab olema, et poliitik tagasi astuks. Tagasiastumisest ei rääkinud Maripuu sõnaga, kuid kirjeldas elavalt, kui raske tal tehtud vigu parandada ja oma kohale jääda. "Uskuge mind, see ei ole kerge. See on väga raske ja raske on ka minu vanematel ja pojal," rääkis ta. Praegu peab keskenduma süsteemi korda tegemisele, lisas minister.

Arupärimisele, miks premeeris Maripuu kõiges süüdi olevat kantslerit, vastas minister: "Soovitan minna ajalukku ja meenutada erinevaid kantslereid, kes on ametist vabastatud ja alati on lahendus olnud see paragrahv, millele tuginesin mina või on olnud pikad kohtuvaidlused."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2009, 16:30
Otsi:

Ava täpsem otsing