Estonian Airil üle 250 000kroonine ettemaks

Kadri Paas 21. jaanuar 2009, 00:00

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Annely Erm ütles Äripäevale, et maksuvõlga rahvuslikul lennukompaniil vähemalt 20. kuupäeva seisuga ei ole. Firma ettemaksukontole on tasutud hoopis ettemaksusumma, mille suurust Erm maksusaladusele viidates ei nimetanud.

Estonian Airi avalike suhete direktor Ilona Eskelinen saatis 20. kuupäeva seisuga maksuregistri väljavõtte, millest selgus, et kompanii ettemaksukonto saldo on 251 726,27 ja käibemaksu saldo 9650 krooni, arvestusliku intressi on kogunenud 1 376,55 krooni.

Eilne Äripäev kirjutas maksu- ja tolliameti maksuvõlglaste registrile toetudes, et Estonian Airil on 310 024kroonine maksuvõlg, millest suurema osa - 264 348 krooni - moodustanuks justkui sotsiaalmaksu võlgnevus.

"Et täna on numbrid teised, on osaliselt seotud ka sellega, et täna on 20. kuupäev, mis on ühtlasi käibedeklaratsiooni esitamise kuupäev," selgitas Eskelinen.

Eksimus võis tekkida seetõttu, et aasta alguses võttis võttis maksu- ja tolliamet kasutusele uue arvestussüsteemi. Ameti pressiesindaja Annely Ermi sõnul ei tööta uue süsteemi kasutuselevõtmise tõttu siiani ka maksuvõlgnike register. Maksuvõlgnike register saadakse taas töökorda järgmisel esmaspäeval ehk 26. jaanuaril.

Kõige olulisem muudatus võrreldes 23. detsembrini kasutusel olnud arvestussüsteemiga puudutabki maksukohustuse tasumist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing