Arengufond ei taha EASiga liituda

Lemmi Kann 12. veebruar 2009, 00:00

Nõukogu arutas meedias ja valitsuskabinetis diskuteeritud varianti, et EAS ja Arengufond liidetakse. Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi sõnul ei lahendaks ükski ühendamine küsimust, kuidas taastada Eesti konkurentsivõimet eksportturgudel, meelitada Eestisse kõrgema lisandväärtusega töökohti loovaid välisinvesteeringuid ja leida rohkem Eestist võrsunud maailma vaatavaid tehnoloogiaettevõtteid. "Need Arengufondi asutamise eesmärgid on praegu veel olulisemad kui varem," tõdes ta.

"Arengufond pole luksusasi. See on kuue majandusministri ajal tehtud eeltöö tulemus, et Eestil on erinevalt näiteks Lätist sõltumatu ning majanduse tulevikku analüüsiv ekspertorganisatsioon olemas," sõnas majandusteadlane ja Arengufondi nõukogu aseesimees Erik Terk.

Arengufondi nõukogu esimees Indrek Neivelt kommenteeris, et nõukogu otsustas vastavalt üldistele majandusoludele vähendada Arengufondi 2009. aasta eelarvet võrreldes algselt planeerituga - viia tegevused ellu vähemate kulutustega. "Kogu Eesti peab püksirihma pingutama ja rohkem tegutsema," sõnas Neivelt.

Arengufondi nõukogu liige majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kinnitas, et alustatud seired peab viima lõpule. "Samuti on jätkuvalt vajalik investeeringute suunal eelarve piires ära teha plaanitud 6-8 otseinvesteeringut aastas lisaks üldisele riskikapitalituru arendamisele," ütles Parts.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing