Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Toidu turvalisus on farmitöötaja kätes
Selgus, et haigus sai alguse Georgias asuvast räpasest maapähklitööstusest. Professor Jennifer Ibrahimi sõnul on üks oluline haiguste farmidesse pääsemise viis sealsete töötajate kaudu.
"Töötajad on liikuv ja ajutine kontingent, seetõttu ei pruugi nad kõigist ohtudest teadlikud olla," ütleb ta. "Neilt ei nõuta vaktsineerimist ja see suurendab haiguste leviku ohtu, eriti selliste toitude seas, mis ei vaja küpsetamist-keetmist." Ibrahimi soovitusel tuleks vaktsineerida kõiki farmitöötajaid, tagada neile korralikud ja puhtad töötingimused ning jagada sanitaarse käitumise kohta informatsiooni.
Autor: ÄP