Kunda linnapea: II pensionisammas on eksperiment

05. oktoober 2009, 18:22

Ega mul väga suurt
usku pensionifondidesse ei ole. Eksperimenteerin II sambaga, kui
midagi on pensionieaks järgi jäänud, siis on eksperiment õnnestunud, sõnas
Kunda linnapea Allar Aron.

"Ma pole seni mõelnud pensionisamba vahetamisele, ega siin midagi paremat praegu pole, kõik fondid on ühesugused. Minu II pensionisammas on eksperiment – eksperimenteerin sellega, et vaatan lõpuks, kas midagi kätte ka saab. Kui midagi on pensionieaks järgi jäänud, siis on eksperiment õnnestunud, sõltumata summast," vastas Aron tänasele päevaküsimusele, kas vahetad II pensionisamba fondi.

Kunda linnapea lisas, et ta tegi pensionisamba viimasel hetkel. "Ausalt öeldes kui ma vaatan pensionifonde ega mul väga suurt usku pole. Pole mõelnud ka seetõttu vahetada, kuna igal ühel on oma head ja vead – ega kellelgi ei lähe praegu hästi kui vaadata neid kõveraid. Ning kindlasti ei hakkaks praegu fondi vahetama, vaataksin kui tõusu aeg tagasi tuleb, et mida siis tehakse."

"Samuti piirab see, et pensionifondi ei saa iga päev vahetada nagu aktsiaid müüa. Kui näen, et pöörab langusele võtan teise. Pensionifondi vahetamine on kindlalt reguleeritud, ka seetõttu pole ma otsustanud seda vahetada," sõnas Aron.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2009, 18:23
Otsi:

Ava täpsem otsing