Kahju võidakse hüvitada ainult Swedi K1 klientidele

08. oktoober 2009, 11:59

Äripäeva andmetel kaalutakse Swedbankis
praegu ühe variandina Private Debt fondi allahindlusest tekkinud kahju
hüvitamist kõige konservatiivsema ehk K1 pensionifondi klientidele.

Swedbanki K3s oli Private Debt (PDF) võlakirjafondi osakuid I poolaasta lõpus soetusmaksumuses ligi 190 miljoni, K2s 97 miljoni ning konservatiivses K1 fondis 23 miljoni krooni eest. Kui kompenseerida ainult K1 kahju, siis peaks Swed maksma ligi 5 miljonit krooni.

Huvitav on aga see, et kõige konservatiivsemas fondis oli Private Debti tehtud investeeringu osatähtsus kõige suurem. K1 maht on Pensionikeskuse andmetel 0,4 miljardit krooni ja PDFi osakuid oli K1s 2009. aasta I poolaasta PDFi soetusväärtusi ja praegusi pensionifondide mahte arvestades 6%. K2 maht on 2,1 miljardit krooni ja PDFi osakaal on 5% ning K3 maht on 4,8 miljardit krooni ja PDFi osakaal on 4%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2009, 10:33
Otsi:

Ava täpsem otsing