Swed arutab pensionifondidele kahju hüvitamist

Piret Reiljan 07. oktoober 2009, 14:24

Swedbanki pensionifondid väljuvad aasta
lõpuks Private Debti rämpsvõlakirjafondist ning pangas on arutlusel ka fondi
järsust allahindlusest tingitud kahju kompenseerimine pensioniklientidele.

Seoses Private Debt fondi (PDF) järsu allahindlusega on teravalt tõstatunud küsimus, kas Swedbank peaks kahju kompenseerima. Rämsvõlakirjade fondi järsust allahindlusest said teiste osakuomanike kõrval 53 miljonit krooni kahju ka Swedi enda pensionifondid. Inspektsioon uurib võimalikku huvide konflikti.

Minevikku meenutades kompenseeris osakuomanikele tekitatud kahju mullu avalikkuse survel SEB Likviidsusfond. Kahju kompenseerimise teema on Swedbankis päevakorral, kinnitasid asjaosalised.

„Kui finantsinspektsioon leiab, et oleme rikkunud fondi reegleid või seadusi, siis loomulikult kompenseerime kahju. Lisaks sellele on teemaks ka klientide usalduse küsimus ja kahju vabatahtlik kompenseerimine seoses sellega,“ sõnas varahaldusettevõtte Swedbank Robur juht Carina Tovi tänasel pressikonverentsil. Ta lisas, et kõigi toimunud protsesside korrektsust uurib Swedbank ise ja ka finantsinspektsioon. Teemaga tegeletakse intensiivselt, aga vara on veel otsustest rääkida.

„Kavatseme Private Debt fondist pensionifondidega väljuda, oleme juba teinud müügiorderi, et väljuda täielikult käesoleva kvartali lõpus,“ kinnitas Swedbanki investeerimisfondide juhi kt Jelena Fedotova. Ta lisas, et pensionifondide positsioone PDFis on sel aastal juba vähendatud.

Rootsis asuv Swedbank Robur teeb alates suvest ka kõik pensionifondide igapäevased investeerimisotsused, Eestis pannakse paika strateegia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2009, 10:33
Otsi:

Ava täpsem otsing