• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nutifoniturul läheb kitsaks

  Esmaspäeval kukkus nutitelefonide tootja Research in Motion (RIM) aktsia hind üle viie protsendi, sest Citigroupi analüütik asendas aktsia ostusoovituse müügisoovitusega.
  "Suurem osa RIMi kasvust on viimasel ajal saavutatud tänu klientidele, kellel on peagi suurem valik nii parema tarkvara kui ka riistavara osas," kirjutas analüütik Jim Suva klientidele saadetud märgukirjas, vahendas uudisteagentuur Reuters.
  Näitena tõi Suva Motorola uue nutitelefoni, mis jookseb Google'i operatsioonisüsteemil Android. Analüütik andiski Motorola aktsiale ostusoovituse, mis kergitas väärtpaberi hinda 4,6 protsenti.
  Kui varem oli RIMi telefonide kasutajad valdavalt poliitikud ja ettevõtete juhid, siis nüüd on ettevõte liikumas ka laiatarbeklientide sektorisse.
  Seal ootavad teda aga juba ees tugevad konkurendid, nagu Motorola, Nokia, pihuarvutite tootja Palm ning Apple'i kultustelefoniga iPhone. Suva andis müügisoovituse pihuarvutite tootjale Palm, sest vastupidiselt investorite arvamusele ei võeta tema arvates ettevõtet üle niipea.
  Sisenemise tõttu laiatarbeturule kasvavad aga ettevõtte turundus- ja reklaamikulud, mis kasvatavad kulusid ning kahandavad marginaali ning kasumit.
  Aga pole halba ilma heata. Finantsportaalis MarketWatch kirjutas Dan Gallaher eile, et tänu aktsia hinna kukkumisele kuuga kolmandiku võrra on läinud see konkurentide omadest tunduvalt odavamaks.
  Mobiiltelefonide turu ülerahvastatuse eest hoiatas möödunud nädalal ka analüüsikeskuse KMK partners analüütik Tero Kuittinen. "2010. aastal näeme ülepakkumist, sest tööstus on väljumas suurest mahtude langusest. Oht on aga see, et kõrilõikajalik konkurents hävitab tööstusharu taastumise," ütles ta.
  Ka eilne päev ei möödunud ilma uue mobiiltelefoni tutvustamiseta. Viimasel ajal peamiselt kahjumis olev Rootsi-Jaapani Sony Ericsson tutvustas Google'i Androidil jooksvat puutetundliku ekraaniga telefoni X10.
  Paraku tuleb see müüki alles järgmisel aastal, mis seab ohtu ettevõtte müügi olulisel jõulukvartalil. Kes hakkab ostma vana telefoni Satio, kui esimeses kvartalis tulevad uued?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.