• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suur tükk ajab suu täitsa lõhki

  Juhtus allakirjutanu ühel päeval sirvima mõistujuttude raamatukest. Teiste seas sattus ta lugema mõtisklust, kus vana indiaanlane arutleb pojaga headuse ja kurjuse vahekorrast siin maailmas:
  "Mu poeg, meie kõigi sees võitleb omavahel kaks hunti. Üks neist on Kuri. See on viha, kadedus, ahnus, ülbus, rahulolematus, alaväärsustunne, valelikkus, silmakirjalikkus, kõrkus," rääkinud vana indiaalnlane.
  "Teine on Hea. See on rõõm, rahu, rahulikkus, armastus, lootus, teadmine, mõistmine, tagasihoidlikkus, lahkus, heatahtlikkus, suuremeelsus, kaastundlikkus."
  Pojapoeg mõtles kuuldu üle hetke ja küsis vanaisalt: "Kumb hunt võidab?"
  Vanaisa vastas: "See, keda toidad."
  Eks ta ole. Ahnuse pisik on vistiti inimloomusesse niivõrd sisse süstitud, et kiirustamise tuhinas tekib petlik usk, et vast võidab tõesti see, kel surres rohkem asju. Asjadest ilma tarkuseta on aga teatavasti üsna vähe tolku. Majanduse soodsate olude halvemuse poole pöördudes sai aga heaolust kiiresti rahulolematus ning mõistmisest kadedus.
  Praegu jääb ellu see, kel tarkust ning nupukaid ideid. Ellu jääb see, kes suudab kohanduda. Ellu jääb just see, kes oskab rahu säilitades toimetada raskete olude keerdkäikudes ning leida endale parima lahenduse.
  Ses suhtes pole näiteks Ülemiste City edu võrreldes konkurentidega praeguse kinnisvaraturu keerdkäikudes teab mis ime. Panustamine turundustegevusse ja n-ö pehmete väärtuste loomisesse toote müügis annab praegusel ajal konkurentsieelise.
  Lõppude lõpuks - aeg, mil turundustegevust mõisteti müügitöö küljes tolkneva tüütu ripatsina, näis juba 90ndate teises pooles ühele poole saavad.
  Paras annus edu ja teine samasugune sõõm ahnust aga viisid nii mõnegi konkureerija vast taasiseseisvumise järgsesse arengujärku tagasi: raha kokku kraapimise tuhinas ununesid tagala kindlustamine ja turunduse a, b ning c. Ning tulemus, teadagi...
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.