20. september 2010 kell 4:14

Peets ei tea, kes on Signaali omanik

ASi Signaal nõukogu esimees ja endine omanik Andres Peets ütleb, et ta ei tea, kellele Tallinna linnalt igal aastal liikluskorraldustöödeks kümneid miljoneid kroone saav ettevõte kuulub.

Saan restorani- ja ööklubiärimehe Andres Peetsi reede pärastlõunal telefonile. Ta vabandab, et parasjagu käivad tema juures televõtted, mistõttu on tal väga kiire. “Aga räägime ära. Võtted kestavad veel tükk aega,” on Peets vastutulelik.

Ta ütleb, et Signaali omanikuks olnud Reveko Telekommunikatsioonide AS ei ole kunagi Signaali Urmas Sõõrumaale müünud. Küll kinnitab ta, et 2008. aasta suvel müüs ta firma vandeadvokaat Ants Mailendi Biljon Investments OÜ-le.

Peets ei ütle tehingu hinda, kuid kinnitab, et toona oli Signaalil raha vaja. “Need on kõik ärilistel kaalutlustel tehtud liigutused. Ükski äri ei saa hea finantseeringuta toimida ja nagu te teate, oli see just see ajajärk, millal sattusime raskesse majanduslikku konjunktuuri. Tegime enda jaoks majanduslikult jätkusuutliku otsuse,” selgitab Peets.

Meelelahutusärimees ei eita võimalust, et ASi Signaal nõukogu liige Christine Sutter võib olla ka Urmas Sõõrumaa Šveitsi valdusfirma juhatuses. “Võib pidada paika küll. Urmas Sõõrumaa äriimpeerium on ju väga lai,” märgib Peets.

Kas sellesse Urmas Sõõrumaa äriimpeeriumisse kuulub ka AS Signaal? “Seda ma ei kinnita, sest seda ma ei tea. Kes on Signaali omanik? Neue Zuger Treuhand AG. Meie jaoks on ta omanik. Kaldun küll arvama, jah, et Christine Sutter ei ole Neue Zuger Treuhandi omanik, aga kes on omanik, ma ei tea,” ütleb Peets.

ASi Signaali juhataja Ats Tamm on varem öelnud, et ettevõte kuulub ühe Šveitsi firma kaudu Taani ettevõtjale. “Ats Tamm on Signaali juhataja ja ma ei ole väga kindel, et ta firma omandisuhteid väga hästi teab, sest see ei ole tema jaoks oluline. Tema kannab hoolt ettevõtte igapäevase töö eest,” märgib Peets.

Ta ei nõustu ka ütlema, kellelt ta Richteli ainuomanikuna 2004. aastal Signaali ostuks aastaaruandes nimetatud 15,46miljonilise laenu võttis. “Laenuküsimusi ka ei kommenteeri. See kahjustaks minu kui ettevõtja ärilisi positsioone,” on ta resoluutne.

Peetsil ei ole 2008. aastast Signaalis enam sendi eestki osalust. Ta ütleb, et kuulub nõukogusse enda valdkonnasisese kompetentsi tõttu. Samal põhjusel kuuluvat nõukogusse ka Urmas Sõõrumaa firma U.S. Investi endine investeeringute juht Raiko Uri.

Autor: Kadri Paas, Indrek Kald

Hetkel kuum