Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiinlased on hasartsed

  Hiina osaks saanud Hongkongi külje all asuv väikene Macau naudib oma staatust. Mandri-Hiinas ja Hongkongis on kasiinod keelatud, mis toob hasartsed mängurid Macausse.
  Septembris kasvas Macaus hasartmängutulu aastaga 40 protsenti. Kardetakse, et teisel poolaastal kasv raugeb. "Aasia makromajanduslik areng jätkub tugevana ja Macau teenib sellelt seni, kuni see areng jätkub," ütles sõltumatu hasartmängukonsultant Jonathan Galaviz Bloombergile. "Piirkonnas on jätkuvalt hiiglasuured varde hinnamullid. Seetõttu oleme ettevaatlikud Macau suhtes, kuna võime millalgi 2011. aastal näha Aasia allakäiku."
  Üheksa kuu hasartmängutulu kasvas aastaga 60 protsenti, 133 miljardile patacale. Endise Portugali koloonia septembri hasartmängutulu ulatus 15,3 miljardi patacani ehk 1,9 miljardi dollarini.
  Macau muutus 2006. aastal maailma suurimaks hasartmängukeskuseks, tõugates troonilt Las Vegase. Selleks ajaks oli valitsus tühistanud Stanley Ho hasartmängumonopoli ja lubanud turule välismaised operaatorid.
  Seal turul tegutsevate kasiinode operaatorite aktsiad on päris korralikku tõusu näidanud. Valik seal tegutsevate kasiinooperaatorite aktsiatest on parim Hongkongis. Sands China aktsia (aktsia sümbol Hongkongis 1928) on tänavu tõusnud 57 protsenti. Aktsia on kallis (P/E 57). Melco International Developementi aktsia (200) on tõusnud 18 protsenti, ettevõte on kahjumlik. Galaxy Enterntainmenti aktsia (27) P/E oli 48 ja aktsia on tõusnud 113 protsenti. SJM Holdingsi aktsia (880) on tõusnud 121 protsenti, P/E on 22.
  USAs on kättesaadav Las Vegas Sandsi aktsia (börsisümbol USAs LVS), mis on tõusnud 136 protsenti. Aktsia on kohutavalt kallis (P/E 880). Kahjumliku MGM Resortsi aktsia (MGM) hind on tõusnud 23 protsenti. Kalli (P/E 72) Wynn Resortsi aktsia (WYNN) hind on tõusnud 50 protsenti. Meile lähedase Kesk- ja Ida-Euroopa kahjumliku Olympic EG aktsia on tõusnud 52 protsenti.
  Paljud hiinlased, kes Macaus ei käi, elavad end välja sealsel aktsiaturul, mis kohati meenutab kasiinot, ja spekuleerivad ka mitte eriti haruldaste markidega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.