Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pant jätkab juhina kasumist hoolimata

  "Vältimaks edasisi spekulatsioone, teatab AS Tallink Grupp, et konsulteerides ettevõtte suuraktsionäride Infortar ning Citigroup Venture Capital esindajatega lepiti kokku, et Hr Enn Pant jätkab ettevõtte juhatuse esimehena," teatas ettevõte eile börsile.
  Ettevõte soovitas Enn Pandi kommentaariks kasutada kuu aega tagasi konkurentsivõimelisima ettevõtte konkursi tarvis öeldut. Pant rääkis siis, et Tallinki renoveerimine on õnnelikult lõppenud, nüüd on kätte jõudmas investeeringute tagasiteenimise aeg. "Iga aastaga peaks meie olukord järjest paremaks minema. Mul endal on selles firmas veel palju ära teha, nii et kõrvale tõmbuda ei ole praegu mahti ega tahtmist," sõnas ta.
  Aktsionäre rõõmustas Pandi jätkamine. "Ma olen küll suhteliselt väike aktsionär oma firma kaudu, aga teades Enn Panti, on see minu jaoks hea uudis, et ta ära ei lähe," kommenteeris Pandi jätkamist OÜ Eggera kaudu Tallinki aktsiaid omav Olari Taal. Taali sõnul on Pant teinud ei millestki Tallinki ja seda arendanud. "Niisuguses ebastabiilses asjas nagu laevandus on stabiilsus jube tähtis," märkis ta ning lisas, et Enn Pandi ja Ain Hanschmidti ühine äri ei saagi ebaedukas olla.
  "Et Pant jääb ohjade juurde, on ikka positiivne uudis," arvas väikeaktsionär Lembit Orusaar, kes omab Tallinki aktsiad oma firma OÜ Kulon kaudu. Orusaar tunnistas, et Tallinki üleeile börsile teatatud 342 miljoni kroonine kasum 2009./2010. aasta majandusaasta eest üllatas teda. "Pigem tuli see üllatusena, et nii kähku kasumisse jõudis," lausus ta. Väikeaktsionär plaanib Tallinki aktsiaid hoida, kuid juurdesoetamisega ei kiirusta.
  "Väga tore ju, kui inimene on suutnud ettevõtte pinnale tagasi tuua," rõõmustas ka Aresco Invest OÜ kaudu Tallinki aktsiaid omav Argo Pärn. Tema jaoks ei ole siiski esmatähtis, et just Enn Pant firmat juhiks. "Peaasi, et ettevõttel hästi läheb," lisas ta.
  OÜ Black Box kaudu aktsiaid omav Sulo Nigul ütles aga, et kui nii suure firma juht käib välja lahkumise lubaduse, oleks ta oodanud, et ta seda ka täidab. Pandi jätkamise vastu tal siiski midagi pole.
  Eral OÜ omanik ja väikeaktsionär Erkki Allekõrs nentis, et Pandi jätkamine on kahtlemata hea uudis, kuid ka Andres Hunt on suurte kogemustega juht, seega tema ühte teisele ei eelistaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Puidutööstust tabas ränk hoop: hinnad kukuvad, tellimused kaovad
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.