• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ligi: inflatsioonisanktsioone pole ette näha

  Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna riigikogu liikmetele vastates, et väliste inflatsiooniallikate tõttu pole euroalaga liituval Eestil mingeid sanktsioone karta, teatas riigikogu pressitalitus.

  Ligi selgitas hinnastabiilsuse kriteeriumi täitmisega seotud aspekte. Ta märkis, et Maastrichti hinnastabiilsuse kriteerium on asi, mille Eesti on täitnud. „See on eksam, mis on läbitud ja ei saa juttugi olla mingisugustest sanktsioonidest lihtsalt selletõttu, et meie inflatsioon on kõrgem kõige aeglasema inflatsiooniga Euroopa Liidu riikidest,” kinnitas Ligi. Tema sõnul on oktoobri seisuga Eesti 12 kuu keskmine inflatsioon 1,56%.
  Ligi hinnangul täidame Maastrichti seda kriteeriumi nõuet juhul, kui see meie jaoks kehtiks, ikkagi kuhjaga. Eesti inflatsiooni allikad on domineerivalt välismaised. „Eesti inflatsiooni on üles vedanud põhimõtteliselt kaks kaubagruppi -  need on nafta, mille hind eurodes on kallinenud aastaga 28%, dollarites 15%, ja maailmaturu toiduainete hind, mis on 26% kallim kui aasta tagasi. Sealjuures on piima ja teravilja kallinemine olnud eriti suur,” selgitas olukorda rahandusminister.
  Ta tõi näiteks Eesti inflatsiooninäitajad: oktoobris oli toidu kallinemine 8,7% ja mootorkütuste kallinemine 12%. Ühtki valitsuse otsust nendes kallinemistes ei olnud, väitis Ligi. Eesti inflatsioon on olnud kogu aeg kõrge. Ta selgitas, et kui eurotsoon on seadnud oma hinnastabiilsuse mõõtmeks olla alla 2% hinnatõusuga, siis Eestil on kahtlemata lähiaastatel see hinnatõus veidi kiirem, tõenäoliselt kuskil 2-4% kandis. See johtub madalamast hinnatasemest ja hinna ühtlustamisest, mis on meil kogu aeg kehtinud, sõltumata eurost, eurotsoonist või majanduskriisist. Ligi rõhutas oma vastuses arupärimisele konservatiivse eelarvepoliitika tähtsust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.