Anne Oja • 24. november 2010 kell 16:40

Särgava: pole välistatud, et ka Eesti vajab kunagi abi

Eestimaa Põllumeeste Keskliidu president Juhan Särgava põhjendas Iirimaa aitamise vajadust sellega, et ka Eesti võib kunagi abi vajada ning poleks kena, kui praegused sõbrad siis meile selja keeraksid.

"Kui kriis Iirimaad või kedagi teist räsib, ei tähenda see, et see meile laieneb ja peaksime tundma kahjurõõmu. Arvan, et peame kätt pulsil hoidma ja kui tahame homme eurotsooni kuuluda, vastavalt oma SKPle ka aitama," ütles Särgava.

"Abistamatajätmisel võib euro kurss äraarvamatult ujuma hakata. See ei ilmne küll kohe, aga kuskil poole aastaga," selgitas ta ohtusid.

Särgava sõnul peaks Eesti abi Iirimaale olema proportsionaalne. "Me ise ju ka tahame, et meid käsitletaks võrdsete partneritena, näiteks põllumajandustoetustes."

Hetkel kuum