• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi keskpank tõstis intressi

  Rootsi keskpank tõstis täna baasintressimäära 0,25 protsendipunkti võrra 1,25 protsendile ja lubas edaspidigi tõsta intressi, vahendab Bloomberg.

  Riksbank tõstis seitsme-päevase repolaenu intressimäära 1,25 protsendile. Selline keskpanga samm ei olnud üllatuslik. Bloombergi poolt küsitletud 22st analüütikust ootasid 17 just sellist intressimuutust. Viis analüütikud prognoosisid, et intressimäära ei muudeta.
  „Rootsi kogeb tugevat sisemaist nõudlust ja inflatsiooninumbrid jooksevad oodatust kõrgemal,2 ütles BNP Paribasi analüütik Gizem Kara. „majanduskasv jääb tulevatel kvartalitel kiireks ning kekspank peab jätkama intressi tõstmist.“
  Kolmandas kvartalis kasvas Rootsi majandus aastaga 6,9 protsenti. Rootsi valitsuse selle aasta majanduskasvuprognoos on 4,8 protsenti. Samal ajal on krediidikasv kogu aasta arvestuses jooksmas üheksa protsendi lähistel. Rootsi keskpanga juht Stefan Ingves ütles, et tema isiklikult jälgib kodumajapidamiste võlgnevust, kui toimub intressimäärade muutmise otsustamine.
  „Rootsi majandus kasvab rekodtempos,“ teatas pank. „Rahvusvaheline taastumine jätkub, kuigi mure Euroopa riikide rahaasjade pärast on kasvanud.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.