Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar: Jakunin mõtleb avaralt

  Minu tutvus Jakuniniga (fondi hoolekogu esimees ja Vene Raudtee president Vladimir Jakunin - toim) algas pool tosinat aastat tagasi, kui olin majandusminister ja pidin juba ametikoha tõttu temaga lävima. Siis selguski, et Jakunin veetis oma lapsepõlve Pärnus Roosi tänavas ja käis Pärnus ka koolis. Kui me ükskord käisime temaga Pärnu 3. keskkoolis minevikku meelde tuletamas, kinkis ta koolile arvutiklassi.
  Kord küsis ta minult ise, kas ma ikka tean sellest (tema seotusest FSBga - toim) ja ega mul seepärast äkki mingeid pahandusi ei või tulla. Vastasin, et seda ma küll ei usu, sest minu linnavalitsuses töötab abilinnapeana näiteks Jüri Pihl, kes on olnud isegi terve julgeolekuteenistuse ülem. Sama mis oli George Bush vanem USAs, kes töötas CIA juhina.
  Neid näiteid võib ju tuua veel. Aga Jakunin kinnitab samamoodi nagu Pihl ja nagu on öelnud ka Bush, et see kõik on minevik.
  Julgeolekuteenistusi ei maksa üle müstifitseerida. Kui salastatus kõrvale jätta, siis on sealne töö nagu iga teinegi.
  Kui ma peaksin teda iseloomustama, siis ma kindlasti ei ütleks, et ta on poliitik. Ma ei ole päris kindel, kas ta isegi kuulub Ühtse Venemaa ridadesse. Pigem on ta tehnokraat, äriinimene, ja samas sügavalt religioossete vaadetega.
  Olin suvel Rhodosel teaduskonverentsil "Tsivilisatsioonide dialoog", kus nägin teda arutamas globaalseid ja laia haardega strateegiaküsimusi. Ta mõtleb väga avaralt ja selles mõttes on ta mulle olnud hea vestluspartner. Mul ei ole huvitav inimestega, keda ei huvita maailma asjad ja kes mõtlevad vaid sellest, mis neile parasjagu praktilist tähendust omab.
  Tänapäeva globaalses maailmas mõjutab kõiki see, mis maailmas tervikuna toimub. Väikeriike ja suurriike ühtemoodi. Tänapäeva juhid peavad mõtlema laias mõõtkavas.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.