Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koger Keskkonnaehitust juhib nüüd advokaat

  Novembri lõpus vahetas Koger & Partnerid tütarfirma Koger Keskkonnaehitus omanikku, mille järel läks ettevõtet juhtimine üle advokaat Janar Männapuule.

  Männapuu sõnul astus eelmine juht tagasi isiklikel põhjustel. Männapuu ametisse kinnitamises oli oma osa aga ka uuel omanikul Telman Natalinovil, kelle firmale ettevõte nüüd kuulub.
  „Äriühingu omandaja hindas Koger Keskkonnaehituse majanduslikku seisu müügitehingu ettevalmistamise käigus, kuid ei soovi talle teadaolevat informatsiooni avalikkusega jagada,“ avaldas Männapuu. „Täiendavate meetmete rakendamine omakapitali osas on teataval määral aktuaalne ka reaalajas,“ kirjeldas ta Koger Keskkonnaehituse hetkeseisu lisades, et aktsiaselts muudetakse osaühinguks, parandatakse kuluefektiivsust ja plaanitakse osalemist riigihangetel.
  Ehkki koos Koger Keskkonnaehitusega pooleliolevaid töid ja ehitusobjekte uue omaniku kätte ei läinud, seostas Männapuu spetsiifilise vara, referentside ja oskusteabega äriühingu tulevikuplaane selle varasema majandustegevusega.
  „Koger Keskkonnaehituse 2010. aasta käive ja kasum/kahju ei kuulu hetkel avaldamisele,“ ütles Männapuu. Pooleli on paar vaidlust, mille lahendamisega Koger Keskkonnaehitus jooksvalt ja jätkuvalt tegeleb. „Vaidluste sisu ja perspektiivi menetluse huvides ei ole võimalik kommenteerida, märgin vaid, et hankevaidlusi ei ole,“ täpsustas advokaat.
  Koger Keskkonnaehitus on pakkujana osalenud viiel riigihankel, kuid pole erinevalt emafirmast kordagi parimaks osutunud.
  Äripäeva küsimusele, miks ta võõrandas novembris Koger Keskkonnaehituse, vastas ehitusärimees Andres Koger järgmiselt: "Keskkonnaehituse puhul oli tegemist loomuliku sammuga, pidime korrastama juhtimisstruktuuri, ettevõttes praktiliselt tegevus puudus, meil polnud mõtet seda struktuuri üleval pidada."
  Koger jättis samas vastamata küsimusele, kas tegu oli tavalise ostu-müügitehinguga, mis müüjale raha sisse toob või millegi muuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: tarneahelaid ootavad ees suured muutused
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.