Playboy läheb tagasi Hefnerile

Rait Rebane 10. jaanuar 2011, 21:23

Täiskasvanute meelelahutust pakkuv Playboy Enterprises Inc juhatus kiitis täna heaks plaani, mille kohaselt kompanii looja Hugh M. Hefneri ostab 207 miljoni eest välja firma aktsiad ning taastab sellega kontrolli ettevõtte üle.

Ettevõte teatas täna, et 84. aastane Playboy asutaja Hugh Hefner nõustus ostma firma aktsiaid hinnaga 6,15 dollarit, mis on 18 protsenti enam kui viimane kauplemishind. Eelmise aasta juulist pakkus mees aktsia eest 5,5 dollarit.

Samuti teatas eelmise aasta juulis ettevõtte konkurent Penthouse, et pakub Playboy eest 210 miljonit dollarit, kuid täna tehtud otsus lükkab ümber selle ülevõtmisvõimaluse. Playboy juhtkonna liikme Sol Rosenthali sõnul on nad kindlad, et Hefner arvestab oma pakkumisega ka ettevõtte praeguseid huvisid.

Hetkel omab Hefner 69,5 protsenti Playboy eelisaktsiatest ja 27,7 protsenti tavaaktsiatest.

„Täna sõlmitud kokkulepe tagab Playboy’le võimaluse ja paindlikkuse, et taastada ettevõtte edu ning jätkata laienemisega,” teatas Hefner oma avalduses.

Esmaspäeva pärastlõunal on ettevõtte aktsiahind kerkinud 17,31 protsendi võrra 6,1 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2013, 14:07
Otsi:

Ava täpsem otsing