LHV: Tallinna Vee kasum oli hea

Raivo Sormunen 28. jaanuar 2011, 11:04

Tallinna Vesi 7,9 miljoni eurone suurune viimase kvartali puhaskasum pakkus LHV Pangale positiivse üllatuse.

„(Veefirma) brutokasum tuli küll alla prognooside, samas kvartali puhaskasum oli korralik pakkudes meile üllatuse. Puhaskasumit kergitasid oluliselt muud äritulud ja finantskulud, mistõttu kvartali kogutulemus oli 19% ehk 1,2 miljoni euro võrra meie prognoosidest parem,“ märkis analüütik Nils Vaikla.
Muid äritulusid tõstis ehitusprojektide lõpetamine, finantstulusid mõjutas swapi lepingute väärtuse muutus. Märkimisväärne oli ettevõtte puhasmarginaal (63,6%), mis on viie aasta kõrgeim kvartaalne näitaja.

Brutomarginaal kahanes kõrgemate keskkonnamaksude ja kemikaalikulude tõttu eelmise aastaga võrreldes kuue protsendipunkti võrra. Sellel põhjusel jäi brutokasum 9%-iga panga ootustele alla.

„Tallinna vee neljanda kvartali käive (12,5 miljonit eurot) vastas üldjoontes LHV ootustele. Veemüügitulud vastasid oodatule, kuid reoveeteenuste tulud olid 0,5 miljonit eurot prognoosidest nõrgemad“, lisas Vaikla.

2010. aasta neljandas kvartalis kahanes AS Tallinna Vesi käive 12,5 miljoni euroni, mis on 3,3% suurune langus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.  Veefirma teenis neljandas kvartalis 7,9 miljonit eurot kasumit, mida on 1,2% vähem kui aasta eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2011, 10:20
Otsi:

Ava täpsem otsing