Kadrin Karner • 31. jaanuar 2011 kell 14:03

Reiljani, Annuse kohtusaaga jätkub tuleval teisipäeval

Harju maakohus määras täna maadevahetuse kohtuprotsessi järgmise istungi järgmisele teisipäevale, mil asutakse uurima kaitsjate taotletud tõendeid.

Tänasel istungil uuris kohus raamatupidamisekspertiisi ning määras järgmise istungi 8. veebruarile, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERRi uudisteportaalile.

Pärast kaitsjate tõendite uurimist kuulab kohus kaitsjate kutsutud tunnistajaid, seejärel süüdistatavate ütlusi ning jätkab protsessi juba kohtuvaidlusega.

Kohtu all on kunagine keskkonnaminister, endine Rahvaliidu juht ja riigikogu eksliige Villu Reiljan (57), rahvaliitlasest endine põllumajandusminister ja riigikogu liige Ester Tuiksoo (45), Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus (50), maa-ameti eksjuht Kalev Kangur (42), TSM juht ja omanik Einar Vettus (46), Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik (46) ning Isamaa ja Res Publica Liidu Tartu piirkonna juhatuse endine liige Tarmo Pedjasaar (42) ning juriidiliste isikutena on kohtu all AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Riigiprokuratuur süüdistab Reiljanit korduvas altkäemaksu võtmises, Tuiksood altkäemaksu võtmises, Kangurit suures ulatuses korduvas altkäemaksu võtmises, Liblikut ja Annust korduvas altkäemaksu andmises, Vettust altkäemaksu andmises ning Pedjasaart altkäemaksu andmises ja altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises. ASi Järvevana ja AS-i E.L.L. Kinnisvara süüdistab riigiprokuratuur altkäemaksu andmises.

Hetkel kuum