Töötukassa nõuab tagasi 5 miljoni krooni jagu raha

Katre Pilvinski 17. veebruar 2011, 00:00

Kaldre sõnul ei pea töötukassa praegu eraldi arvestust tagasinõuete kohta sõltuvalt sellest, kas tagasinõudeks alust andev asjaolu, näiteks töötamine töötuna arveloleku ajal, on esinenud välisriigis või Eestis.

Töötukassa andmetel oli 2010. aasta lõpu seisuga menetluses hüvitiste tagasinõudeid 2,7 miljoni krooni ning tööturuteenuste ja toetuste nõudeid 2,4 miljoni krooni ulatuses.

Maksuameti teeninduskorralduse osakonna juhataja Hannes Udde sõnul jäetakse tuludeklaratsioonis sageli esitamata välismaal teenitud tulu. "Kuid see info jõuab üha kiiremini meieni," lisas ta.

"On juhtumeid, et inimene on siin registreeritud töötuna, kuid töötab Soomes. Teeme koostööd Soome maksuametiga ning selle kontrollimine on üks meie koostöövaldkondi," rääkis maksuameti peadirektor Enriko Aav.

Isikute kohta, kes töötavad välisriigis ja kes soovivad oma kindlustusperioode liita või hüvitisi importida-eksportida, vahetavad liikmesriigid töötuskindlustusstaaži tõendavaid vorme. 2010. aastal pöörduti koordinatsioonijuhtumitega seoses töötukassa poole ca 2000 korral, neist 1/3 juhtudest taotleti Eestis täitunud töötuskindlustusstaaži tõendava vormi väljastamist ja 2/3 juhtudel välisriigis täitunud kindlustusperioodide arvesse võtmist Eesti hüvitise määramisel. Töötushüvitise impordiga oli tegemist 39 juhul ja töötushüvitise ekspordiga oli tegemist 62 juhul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing