22. veebruar 2011 kell 13:56

Varblane: tootlikkus määrab majanduskasvu

Tootlikkus on pikaajaliselt üks olulisemaid majanduskasvu tegureid ning sellega tuleb tegeleda nii riigi, ettevõtte kui ka indiviidi tasandil, lausus Tartu Ülikooli majandusteadlane Urmas Varblane.

„Tootlikkus on pikaajaliselt üks olulisemaid majanduskasvu tegureid. Me tihti räägime tootlikkusest, kuid mõtleme tulemuslikkusest, mis tegelikult on juba kvaliteet, paindlikkus, kiirus,“ rääkis Varblane kaubandus- tööstuskoja ümarlaual "Tootlikkuse tõstmise võimalused".

Varblane märkis, et efektiivsus on see, et me saavutame õigeid asju, aga säästlikkus on see, et asju tuleb teha õigesti. „On võimalik, et ettevõte on efektiivne, aga ta ei säästa absoluutselt,“ lausus Varblane.

Majandusteadlase sõnul eeldab tootlikkuse tõstmine tegevusi nii riigi, ettevõtte kui ka indiviidi tasandil. "Oluline on ka ettevõtjate koostöö riigiga. Samuti peaksid ettevõtjad tegelema töötajate arendamisega,“ lausus Varblane.

Autor: Katre Pilvinski, Alyona Stadnik

Hetkel kuum