4. märts 2011 kell 9:24

Hiina suurendab kaitsekulutusi 12,7 protsenti

Hiina investeerib sel aastal riigikaitsesse 601,1 miljardit jüaani (65,6 miljardit eurot), mis on 6 protsenti riigi kogueelarvest.

Läinud aastal kasvasid Hiina kulutused riigikaitsele 7,5 protsenti, 2009 oli kasv 14,9 ja 2008 koguni 17,5 protsenti. USA valitsuse andmetel on Hiina tegelikud kulutused sõjaväele kaks kuni kolm korda kõrgemad avalikult väljaöeldud numbritest, kirjutab Spiegel Online. Paljud kulutused on nimelt tõstetud teistele eelarveridadele.

Homme tuleb Pekingis kokku 3000 delegaadiga rahvakongress, mis kinnitab uue viisaastaku plaani. Kavas on majanduse ümberstruktureerimine, senisest enam on plaanis toetada sisetarbimist ja laiendada teenuste osakaalu. Valitsusjuht Wen Jiabao peaks järgmise viie aasta majanduskasvuks nimetama 7,5 protsenti. Läinud aastal kasvas Hiina majandus 10,3 protsenti.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum