USA sõjalaevad taandusid radioaktiivsuse ees

Katri Soe-Surén 14. märts 2011, 11:02

USA merevägi laskis oma Jaapani ranniku lähedal viibivatel laevadel kurssi muuta, kirjutab Spiegel Online.

Otsus tuli pärast seda, kui  160 km kaugusel maismaast mõõdeti radioaktiivsuset, mis oli umbkaudu sama kõrge kui organism saab normaaltingimustes kuu aja jooksul. USA laevad ja lennukid olid teel Fukushima poole, kus asuvad maavärina tagajärjel kahjustatud tuumajaamad.

Viimastel andmetel on probleeme ka Fukushima tuumajaama 2 reaktori jahutussüsteemiga, varem on olnud juttu reaktoritest 1 ja 3. Viimastesse on sisse lastud merevesi, see pole aga suutnud ära hoida rõhu kerkimist reaktoriruumis, mis omakorda on põhjustanud väiksemaid plahvatusi. Reaktorite teraskatted on Jaapani valitsuse kinnitusel siiski terved, mis tähendab, et atmosfääri on paiskunud vaid suhteliselt väike kogus radioaktiivset ainet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. March 2011, 11:02
Otsi:

Ava täpsem otsing