Levadia Metall hakkab müüma oma vara

Alyona Stadnik 13. aprill 2011, 00:00

Levadia Metall OÜ juhatuse liige Viktor Levada ilmus kohtumajja koos esindajatega umbes pool tundi enne üldkoosoleku algust selleks, et anda võlgnikuvanne.

Levadia Metalli saneerimine ebaõnnestus ning Viktor Levada rääkis veebruaris Äripäevale, et pankrotiavalduse esitamine oli tema jaoks äärmiselt raske otsus, aga muid valikuid lihtsalt enam polnud. "Loomulikult on kahju, ettevõttel täitus jaanuari lõpus 20 aastat," sõnas Levada. Veel mullu novembris uskus Levada metallituru elavnemisse, aastaga suurenes Levadia Metalli müük kümme protsenti.

Levada oli ka eile kurva näoga ning õnnetu. Ta tuli kiirustades koosolekule, kus talle anti paberid, millele ta pidi alla kirjutama. Kohtunik Hannes Olev seletas talle, et ta peaks neid rahulikult läbi lugema. Võlgnikuvanne oli kirjutatud nii eesti kui ka vene keeles, Levada esindaja selgitas mehele paberite sisu ning Levada kirjutas neile alla.

Levada tuli koos kahe esindajaga, kellest üks, Dragan Perovic, jäi ka koosolekule. Levada ei olnud ka tervise poole pealt just kõige paremas vormis ning kohtunik soovis talle kiiret paranemist.

Koosolekule hakkasid kogunema võlausaldajad, kes registreerisid ennast pankrotihaldurite juures. Toomas Saarma sõnul registreeris üldkoosolekule kokku 16 võlausaldajat, kuid võlausaldajaid kokku on umbes 80. "Täna on esitatud nõudeid kokku 84,2 eurot," lausus Saarma.

Saarma kinnitas, et nõudeid tuleb veel juurde. "Nõude esitamise tähtaeg on kaks kuud pankroti väljakuulutamisest ehk neid saab esitada kuni 25. maini," sõnas Saarma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing