Ühing: maavarade kaevandamine pole heaperemehelik

Silvia Kruusmaa 15. aprill 2011, 08:50

Kodanikuliikumine Eesti Maavarade Ühing ei ole rahul valitsuse kinnitatud ehitusmaavarade riikliku arengukavaga aastateks 2011-2020 ning on esitanud hagi selle vaidlustamiseks.

Eesti Maavarade Ühingu juhatuse liige Mihkel Pukk rääkis ETV saates "Terevisioon", et ühingut ei ole piisavalt kaasatud arengukava koostamisse ning selle tulemusena ei ole kava saanud nii hea, kui oleks võinud saada.

Ühingu hinnangul ei ole mitmes kohas üle Eesti maavarade kaevandamine korraldatud heaperemehelikult ning on mitmeid vajakajäämisi. "Näited on kasvõi need, et ühes külas mitu erinevat karjääri, ühel mehel ja teisel mehel," lisas Pukk.

Ta selgitas, et riik peaks suunama maavarade kasutust sel kombel, et ennekõike võetaks kasutusele need ressursid, mida on mõistlik kasutada ja jätta reservi need ressursid, mida pole nii mõistlik kasutada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. April 2011, 08:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing