Uppin: abipalve oli natuke jultunud 

Kadrin Karner, Kaisa Gabral 29. aprill 2011, 13:38

Susi Hotelli omanik Jüri Uppin oli üks neist 22 ettevõtjast, kelle postkasti appikarje potsatas. Uppini sõnul oli see viisakas kiri ei olnud.  

"Minu vastus oli selline, et ma hakkan äritegevust lõpetama, sest tervis ja iga on vastav. Anna, jumal, andeks, aga kui terve mõistusega inimene mõtleb natuke, siis - kuidas ma annan talle tööd, kui tema on Haapsalus ja minu ärid on Tallinnas? See on absurd, niivõrd eluvõõras pakkumine. Harilikult me ei aita üksikisikuid, sest seal ei tea kunagi, kes või mis seal taga on," kommenteeris konkreetset kirja Uppin.

Uppini sõnul on kõik saabunud abipalved siiani viisakad olnud, välja arvatud see viimane. "See oli provokatiivne ja natuke jultunud. Ja põhjendada seda sellega, et abikaasa haige ja pole tööd - no kuidas ma saan aidata. Ta ei küsinud meilt ka ei raha ega paati, ainult tööd ja muidu abi. Ma viisakalt vastasin, et kahju küll, aga midagi pole teha," seletas ta veidi ärritunult.

Kuna Uppin on ise kunstitaustaga inimene, õppinud ERKIs, siis tema postkasti tuleb ikka neid kirju, kus keegi tahab välismaale õppima minna või palub muidu toetust. "Ma olen neid kutsunud seepeale enda juurde tööle, et nad teeniksid selle raha ise välja. Kuid siis on kõik kohe kadunud ka," seletas ettevõtja.

"Elu on mõnes mõttes karm, aga see pole pilvede peal hõljumine, et rikas mees ja küll ta midagi teeb ja sätib. Siis poleks ka sellest varandusest midagi järel, mis praegu on. Me oleme ka rasked ajad üle elanud, pole pidanud inimesi koondama või palka kärpima. Kui üks mees küsib, et ole hea, anna mulle ka midagi, siis ma hea meelega annaksin, kui oleks tööd," rääkis Uppin emotsionaalselt. Ettevõtja on loonud Tartu kultuurikapitali juurde fondi, mis toetab lõõtspillide arengut.

Märtsi algul saatis Läänemaal Puise poolsaarel elav Urmas Paur 22-le Äripäeva rikaste TOPis äramärgitule abipalve, lootuses leida tööd ning raha kummipaadi ostuks. 76 eurot kuus abiraha saava Urmase unistus tööd leida ei täitunud, aga 200 eurot kummipaadi ostuks andis heategija Galina Ignatenko Eesti Mereagentuurist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. May 2011, 17:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing