Kahjum suurenes 

Raivo Sormunen 23. mai 2011, 16:56

Premia Foodsi esimese kvartali kahjum ulatus 1,98 miljoni euroni, mida on ligi kaks korda enam kui aasta eest, mil kahjum jäi 1,14 miljoni euro peale.

Börsifirma brutokasum ulatus aga samas 3,2 miljoni euroni, olles aasta varasema perioodi vastavast näitajast 8% suurem.

Premia Foods toob välja, et esimeses kvartalis mõjutasid ettevõtte tulemusi bioloogiliste varade ehk eluskala tavapärane kaalu vähenemine talvisel ajal ning sellest tulenev EBITDA vähenemine 0,7 miljoni euro võrra. Lisaks mõjutasid tulemust negatiivselt Peterburi tehase kolimisega alustamine, mille kulud ulatuvad I poolaasta jooksul hinnanguliselt 0,28 miljoni euroni. Lisaks jäi Soome turul kalatarbimist oluliselt mõjutavad ülestõusmispühad sel aastal teise kvartalisse, 2010.aastal olid need esimeses kvartalis ja tooraine kallinemisega kaasnev hinnatõus pole veel täielikult tarbijateni jõudnud.

Premia Foodsi 2011. aasta 3 kuu konsolideeritud käive oli 16,7 miljonit eurot, mis on 1,7 miljoni euro ehk 11,2% võrra suurem kui aasta varem. Ekspordi osakaal käibest oli 72%.

2011. aasta oodatav Premia Foodsi konsolideeritud käive on 85 miljonit eurot, mis tähendab käibe kasvu 10%, ja oodatav puhaskasum on 1,6 miljonit eurot ehk kasumi kasv on 25% võrreldes 2010. aastaga. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2011, 15:08
Otsi:

Ava täpsem otsing