LHV: ootasime Kaubamajalt suuremat kasumit

Romet Kreek 27. mai 2011, 09:23

Ootasime Kaubamaja puhaskasumiks 2,3 miljonit eurot ehk 0,6 miljonit eurot rohkem, kui ettevõtte poolt näidatud tulemus, kommenteeris eile õhtul avaldatud Tallinna Kaubamaja esimese kvartali tulemust LHV analüütik Nils Vaikla.

Järgneb Nils Vaikla kommentaar.

Tallinna Kaubamaja esimese kvartali müügikäive avaldati juba varem ning oli kooskõlas meie prognoosidega. Kaubamaja esimese kvartali kasumlikkus jäi meie oodatust aga pisut tagasihoidlikumaks.

Arvestades jaekaubanduse hooajalisusest tingitud aasta alguse eripärasid, siis Kaubamaja puhul on meie jaoks luubi all pigem esimesele kvartalile järgnevad tulemused, eriti aga aastalõpu numbrid. Sel põhjusel me suurt rõhku avaldatud tulemustele ei pane.

Ärisegmentide võrdluses olid ärikahjumis jalatsikaubandus ja kaubamajade segment, mis juba avaldatud müüginumbrite ning tavapärase esimese kvartali nõrkuse põhjal, üllatust ei pakkunud. Alla ootuste tulid meie jaoks aga Selveri kasuminumbrid, mis olid küll eelmisest aastast paremad. Selle põhjal võib öelda, et globaalne toidutoorme ja sellest Eestis tingitud toiduhindade tõus on jätnud jälje ka Selveri kasuminumbritesse, kuna ettevõtte jaoks on kaupade sisseostuhinnad on kallinenud. Seda aga täiel määral tarbija jaoks lõpphindadesse edasi kanda ei saa.

Vastukaaluks kaupade hinnatõusule on Kaubamaja väga edukalt suutnud oma kulubaasi aastases võrdluses vähendada ning seda peamiselt tänu tööjõukulude kärpimisele ning äritegevuse efektiivsuse tõstmisele. Praegustes majandusoludes, kus enamus ettevõtete käive on küll tõusuteel, kuid samal avaldavad kulud vaikselt survet, väärib Kaubamaja kindlasti esile tõstmist.

Kaubamaja aktsia on veebruari tippudest kukkunud ligi 20%. Arvestades praegust sisetarbimise kosumist ning sellest tulenevat oodatavat kasumikasvu on meie hinnangul Kaubamaja oma finantsnäitajate poolest kui ka võrdluses teiste sarnaste ettevõtetega odav, mistõttu oleme Kaubamajale andnud Osta soovituse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2011, 09:23
Otsi:

Ava täpsem otsing