Aasta põllumees: Austria ühistupank võiks ka Eestis olla

29. mai 2011, 09:01

Mind ei ole küll seganud, et mis maa pangaga konkreetselt tegemist on, peaasi, et oma tehingud tehtud saaks, ütles aasta põllumees 2010, Tartumaal Rannu vallas asuva Pilsu talu peremees Madis Ajaots.

Ajaotsa kinnitusel tal praeguse koostööpangaga probleeme ei ole. „Masu ajal ka töötasid ehk kui sul kõik korras oli, siis masu ajal said laenu,“ lisas Ajaots.

Äripäev küsis päevaküsimusena, kas Eestisse oleks vaja lisaks Skandinaavia pankade kogemusele ka muude riikide äritava ja hingust ning millisest riigist see tulla võiks? Päevaküsimuse ajendiks oli Sampo Panga juhi Aivar Rehe reedene (27.05.) väljaütlemine, et nelja Skandinaavia panga praegune domineerimine on halb.

„Ma olen ise mõelnud, et põllumeeste seisukohast võiks Eestis olla Austria ühistupank Raiffeisen Bank, kes tegeleb ka viljaäriga,“ lausus Ajaots. „Jah, selline spetsiifiline pank võiks Eestis olla küll.“

Ajaotsa sõnul võiks riik vaadata pangandusele ka selle kandi pealt, et kas riik panga tulust midagi saab või jookseb see kõik Rootsi omanikele. „Praegu viivad pangad tulu välja,“ nentis Ajaots. „Aga eks me ise oleme need pangad käest andnud. Algul olid ju kõik pangad Eesti pangad.“

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. May 2011, 10:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing