Londonis nafta 22$ kallim kui New Yorgis

Ergo Sõõru 13. juuni 2011, 20:54

Toornafta langus New Yorgis ja tõus Londonis on viinud USA ja Suurbritannia võrdlusnäitajate vahe rekordtasemele.

Mässumeelne Liibüa liider Muammar Qaddafi on piiranud nafta eksporti 90 protsendi ulatuses ning S&P alandas täna Kreeka reitingu CCC tasemele, mille tulemusel on täna Londoni turul naftabarreli hind tõusnud 1,2 protsenti võrreldes New Yorgi turuga.

Saudi Araabia andis märku, et nemad on valmis hoidma turge piisava varustatavuse all."Brenti nafta hind on kallim sellepärast, et me oleme kaotanud Liibüa toornafta ja täiendavate Saudi Araabia barrelite suhtes ei saa olla kindel nende kvaliteedis," ütles Phil Flynn (PFGBest Chicago asepresident)

New Yorgi turul on langenud toornafta hind 83 sendi (-0,8%) võrra 98,46 USA dollari tasemele ja Londoni turul on Brenti nafta hind tõusnud 65 senti (+0,5%) 119,43 USA dollari tasemele.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. June 2011, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing