Aasia tõmbab raha magnetina

Katariina Krjutškova 16. juuli 2011, 17:05

Raha sissevool arenevatele turgudele jätkus ka lõppeval nädalal,  investoritele olid meelt mööda nii arenevate turgude võlakirja- kui ka aktsiafondid.  Piirkondadest oli suurim võitja Aasia, kirjutas Finantsvaade.

Raha investeerimine arenevate riikide võlakirjafondidesse tõusutrendis juba järjekorras 16. nädalat. Euroopa ja USA võlakriisi taustal on nendest fondidest investorite arvates tasapisi saamas uus turvaline raha paigutamise koht.

Arenevate riikide aktsiafondidesse voolas viimase nädala jooksul ligikaudu miljardi USA dollari väärtuses investorite raha ehk ligikaudu 0,27 protsenti kogu arenevate riikide aktsiafondide mahust.

Regioonide lõikes on viimastel nädalatel olnud võitjaks arenev Aasia. Ladina-Ameerika suunalistest aktsiafondidest on raha välja voolanud juba aasta algusest, Ida-Euroopa ning Lähis-Ida fondidest peamiselt viimases kvartalis.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2011, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing