Ericssoni kasum jäi alla ootuste

Rainer Saad 21. juuli 2011, 10:17

Maailma suurima mobiilsete võrguseadmete tootja Ericssoni II kvartali kasum kasvas, kuid jäi alla analüütikute ootustele.

Ericssoni II kvartali kasum kerkis eelmise aasta 1,88 miljardilt Rootsi kroonilt 3,12 miljardini. Ettevõtte tulemust mõjutas tugev kroon. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid 3,88 miljardi kroonist kasumit. Käive kasvas võrreldes möödunud aastaga 47,97 miljardilt 54,77 miljardi kroonini ehk 14%, mis on kooskõlas analüütikute ootustega.

Ericsson ütles, et nägi tugevat nõudlust Brasiilias, Hiinas, Saksamaal, Koreas ja Venemaal ning et Jaapani katastroof ettevõtet märkimisväärselt ei mõjutanud, sest tarnekett taastus kiiremini kui kardeti.

Kehvem kasum kui analüütikud olid oodanud, on Ericssoni aktsia viinud 9,5% langusesse. Aktsia hinnaks Stockholmi börsil on praegu 83,05 Rootsi krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2011, 12:57
Otsi:

Ava täpsem otsing