Strateegid usuvad helgesse tuleviku

Romet Kreek 08. august 2011, 00:00

Sadagu vahepeal aktsiaturul või nuge, Wall Streeti aktsiastrateegid usuvad ikka helgesse tuleviku. Isegi kui investorid müüsid neljapäeval aktsiaid, kartes majanduse jahenemist, ning võlakirjaturud närvitsevad, ei anna see aktsiastrateegidele põhjust suure tõusu prognoosimisest loobuda.

Strateegid prognoosisid, et veel selle aasta lõpuks tõuseb USA S&P 500 indeks 17 protsenti. Kuigi kartused on turgudel moraali räsinud, ei ole see pannud strateege nelja nädala jooksul oma vaadet muutma. Indeksi mediaanväärtuse siht on jätkuvalt 1401 punkti.

UBSi ja Deutsche Banki strateegid selgitasid, et S&P 500 indeksisse kuuluvad ettevõtted peaksid olema hinna-kasumi suhtelt kõrgemalt hinnatud kui eilne 28 kuu madalaim tase. "Miks reageerida mingile lühiajalisele nõrkusele, ükskõik kui reaalne see ka ei oleks, kui turg on osutunud uskumatult vetruvaks," ütles UBSi USA turu peastrateeg Jonathan Golub Bloombergile. "Kui te oleksite sedasi tegutsenud, nagu on läinud viimasel kahel aastal, oleks turg teid ära tapnud. Kompaniid on teinud absurdselt head tööd, juhtides end läbi selle keskkonna."

Golubi aastalõpu S&P 500 hinnasiht on 1425 punkti.

"Makroteemad rikuvad ettevõtete tulemuste kena pilti," ütles Janney Montgomery Scoti strateeg Mark Luschini Bloombergile. "Et suhtarvud tõuseks, peaks majandusolukord olem parem, kui ta on, ja seda ei ole näha."

Analüütikute ootuste kohaselt peaksid USA suurettevõtete kasumid kasvama 2011. aastal 18 protsenti ja 2012. aastal 14 protsenti. Teise kvartali tulemuste kohaselt on enam kui 75 protsenti tulemuse avaldanud USA ettevõtetest analüütikute ootusi ületanud, kogukasum on projektsioonides osutunud 5,2 protsendi võrra suuremaks. Elame-näeme, kas USA majandusaktiivsus võtab hoo maha ning milline on selle mõju ettevõtete tulemustele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing