Männik: Eesti Panga uus juht ei tohiks üllatusena tulla

Alyona Stadnik 26. august 2011, 00:00

"Mõned kandidaadid on ennast registreerinud ja ma usun, et neid võib veel juurde tulla," tõdes Männik eile. Ta ei tahtnud presidendiks kandideerijate nimesid nimetada.

Männik ei kinnitanud, et Euroopa Keskpangas töötanud Andres Tupits, maailmapangas töötav Ardo Hansson, IMFis töötanud Andres Sutt ja rahandusminister Jürgen Ligi on ennast registreerinud, nagu oletas eilne Äripäeva juhtkiri.

"Vaevalt tuleb ajakirjandusele või avalikkusele mingisuguseid suuri üllatusi. Ma usun, et suur osa kandidaatide nimedest on kuskilt läbi jooksnud," ütles Männik.

Registreerinud kandidaatide nimed tuleb nädal enne koosolekut nõukogu liikmetele välja saata, et nad teaksid, kellest juttu tuleb, selgitas Männik. "Me avalikustame nimed, kelle kandidatuuri hakkab nõukogu 6. septembril arutama. Ma ei ole kindel, et me 6. septembril ka ära otsustame, kellest saab president," ütles Männik.

Männik ütles, et kandidaate võib olla päris palju. "Kui teoreetiliselt on 8 või 10 kandidaati, siis esimesel nõukogu koosolekul proovitakse seda nimekirja lühemaks teha ehk 2/3 jääb kõrvale," rääkis Männik.

Kandidaate saavad esitada vaid Eesti Panga nõukogu liikmed. "Kõik kandidaadid peavad võtma kontakti nõukogu liikmega, et olla kandidaat," selgitas ta.

Kandidaadi esitamise kohustust ei ole. Eesti Panga nõukogu liige Valdo Randpere pole enda kandidaati Eesti Panga presidendi kohale veel esitanud ning ei ole kindel, kas hakkab seda üldse tegema. "Ma ei tea, kas ma esitangi. Ma pole kindel, aga selleks on aega veel vähemalt üks päev, kuni esmaspäevani," Ütles Randpere. "Ma mõtlen pingsalt," lisas ta.

Reformierakond on oma juhi, peaminister Andrus Ansipi suu läbi üsna selgelt välja öelnud, et kui rahandusminister Jürgen Ligi sooviks ametikohta vahetada, siis partei meelest oleks ta keskpanga juhiks kõige sobilikum.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk vihjas ka Postimehele, et praegune nõukogu esimees Jaan Männik on öelnud, et kui Ligi kandideeriks, siis oleks ta nõus Ligi kandidatuuri ka nõukogule esitama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing