Tallinna Sadam püsib Balti riikides liidripositsioonil

ÄP 29. august 2011, 00:00

Klaipeda sadama ja Butinge terminali kaubakäive oli selle aasta seitsmel kuul kokku 26,5 miljonit tonni. Sellega ületavad kaks sadamat Tallinna Sadama kaubakäivet ca 4,4 miljoni tonniga, teatas Klaipeda Sadam.

Kaubakäive suurenes Klaipeda sadamas tänavu peaaegu kõikides kaubagruppides. Klaipeda sadamat külastas seitsme kuuga 3939 laeva, mis on 8,7 protsenti rohkem kui mullu. Reisijate arv oli 186 900, s.o 0,9 protsenti rohkem kui mullu. Kruiisireisijate arv aga vähenes drastiliselt, -45,2%. Kokku oli seitsmel kuul kruiisireisijaid 13 100.

Klaipeda sadam on veel säilitanud oma positsiooni juhtiva konteinerivedude sadamana Balti riikides. Tänavu on konteinerite mahud kasvanud 47 protsendi võrra ning käideldud 241 731 TEUd rohkem kui eelmise aasta seitsmel esimesel kuul.

Tasub meenutada, et Tallinna Sadama poolaasta kaubamaht kasvas enamikus lastiliikides. Ülekaalukalt suurima kasvu saavutas vedellasti käitlemine, mis suurenes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 16 protsenti.

Esimese poolaastaga läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid kokku 3,84 miljonit reisijat, kasvades 0,27 miljoni reisija ehk 7 protsendi võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing