RBS loobus koostööst Valgevenega

Fredy-Edwin Esse, California 29. august 2011, 13:43

Pärast inimõiguste rühmituste lobitööd on Royal Bank of Scotland (RBS) otsustanud lõpetada koostöö Valgevene valitsusega.

Vabastage Valgevene Nüüd ja Index on Censorship tõstsid meedia tähelepanu alla fakti, et firmad nagu RBS aitavad toetada "Euroopa viimase diktaatori" režiimi, vahendab BBC News.

Indexi sõnul on RBS koos teiste pankadega viimase aasta jooksul müünud 1,85 miljardi dollari väärtuses riiklikke võlakirju. RBSi juhatus võttis otsuse vastu loobuda koostööst Valgevenega läinud nädalal.

"Arvestades Valgevenele kehtestatud sanktsioone ja halvenevat poliitilist olukorda ning fakti, et riik on hüljanud Rahvusvahelise Valuutafondi programmi põhilised punktid, otsustas RBS peatada igasuguse kapitali kaasamise Valgevenele ning ei plaani enda seisukohta muuta, kuni need probleemid pole lahendust leidnud," teatas RBS avalduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2011, 13:43
Otsi:

Ava täpsem otsing