BofA plaanib kärpida 5 miljardit

Maarja-Liis Mitri 12. september 2011, 17:47

Bank of America aktsiad tõusid täna New Yorgi börsil ligi 0,6%, kui ettevõte teatas, et plaanib 2013. aastaks vähendada oma kulusid 5 miljardi dollari võrra, vahendab uudisteagentuur Reuters.

BofA tegevjuhi Brian Moynihani sõnul puudutab kulude vähendamine eelkõige jaepangandust ja ettevõtte üldist struktuuri. Bank of America korporatsioon on aegade jooksul omandanud erinevaid finantsettevõtteid, mida pole süsteemi korralikult integreeritud. Nüüd plaanib firma seda kulude kärpimise eesmärgil teha, ühtlasi sulgedes ka vähetulusad harud.

Bank of Americal on 30. juuni seisuga USA-s 5 700 filiaali ja 287 000 töötajat. Reedel avalikustatud info kohaselt plaanib BofA järgneva kolme aasta jooksul kaotada üle 40 000 ametikoha.

BofA aastased kulud ulatuvad praegu 73 miljardi dollarini ja Moynihani sõnul tegeleb kulude vähendamise võimaluste otsimisega hetkel ligi 50 töötajat, kelle ülesandeks on läbi vaadata ligikaudu 150 000 kulude kärpimise ideed.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2011, 17:47
Otsi:

Ava täpsem otsing