Euroopa börsid upuvad teist päeva järjest

Fredy-Edwin Esse, California 13. september 2011, 12:19

Euroopa aktsiaturud jätkavad sel nädalal langustrendis, kus Stoxx Europe 600 indeks on kukkunud läbi kahe aasta põhja.

Täna on tähelepanu all Saksamaa kantsler Angela Merkel, kelle Inforadio intervjuu peaks täna pärastlõunal avaldatama, vahendas Bloomberg.

Merkeli sõnul mõjutaks Kreeka kontrollimatu maksejõuetus tõenäoliselt ka kõiki teisi riike Euroopas. "Kõik peaksid enda sõnu väga hoolikalt valima. Me ei vaja paanikat finantssektoris, sest ebakindlus on juba niigi suur," ütles Merkel intervjuu transkripti kohaselt.

Merkel lisas, et nn Troika ehk Rahvusvahelise Valuutafondi, Euroopa Komisjoni ja Keskpanga esindajad reisivad sel nädalal Kreekasse olukorraga tutvumiseks.

Kõik see aga on turgudel niigi vohava pessimismi taustal sundinud investoreid taas aktsiaid müüma. Stoxx 600 on selle aasta tipust kukkunud juba 26% ning indeksi keskmine ettevaatav kasumi-hinna suhe on kukkunud 9% peale, mis on madalaim tase pärast 2009. aasta märtsi.

Mure, et prantsuse pangad on Kreeka maksejõuetuse korral käpuli, on tugevalt kahjustamas Pariisi börsi. Kella 12:14 seisuga oli CAC 40 indeks 2,31% miinuses. Üle protsendi olid kukkunud ka Frankfurdi, Madridi ja Milano börsid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2011, 10:10
Otsi:

Ava täpsem otsing