Katre Pilvinski • 13. september 2011 kell 7:45

Margus Venelaine: Eesti probleem on haldusvõimetus

Eesti arengut takistab praegu haldusvõimetus ning riigikogu peaks selle probleemiga tegelema, sõnas Talleggi äridirektor Margus Venelaine.

Eile algas riigikogu uus sügisene istungjärk ning Venelaineni hinnangul peaks riigikogu alanud hooajal esiteks läbi viima haldusreformi. „Mulle tundub, et see on kõige suurem Eesti arengut takistav tegur antud hetkel ehk haldusvõimetus on üks suurimaid probleeme.“

„Kindlasti peaks selle peale mõtlema, et sotsiaaltoetused oleksid rohkem suunatud ja et need oleksid suuremad. Need mõningad soodustused, mis on tehtud inimestele, kes neid ei vaja tuleks ära võtta ja jagada nendele, kes neid tõeliselt vajavad,“ lisas ta.

Venelaine tõi näiteks, et eluaseme intresside maksuvabastuse ehk sedalaadi toetused, mis saadakse võrdselt sõltumata sissetulekust jmt. „See tuleks ümber suunata ja teha vajaduspõhisemaks. See on absurdne, et meil ei ole lasteaia kohti või, et lapsed ei saa tasuta süüa koolis.“

„Ning see, et meil tänavu sündivus langes on väga kurb,“ sõnas Venelaine. Tema arvates ei peaks emapalka muutma, kuid peaks mõtlema, et mis saab lapsest edasi, et emal oleks võimalik tööle tagasi minna.

 

Hetkel kuum