Kadrin Karner • 14. september 2011 kell 8:39

Simson: Eesti inimene võtab ka ebaõige otsuse noruspäi vastu

Riigikogu liikme Kadri Simsoni sõnul julgustab uut justiitsministrit Kristen Michalit avaliku teenistuse seaduse (ATS) väljatöötamisel nagu ka teisi ministreid raskete, vahel ebaõiglaste otsuste vastuvõtmisel, kõike nn rahulikult alla neelav Eesti inimene.

„Teda ilmselt julgustab see, et mingit tagasisidet ei tulnud, kui töölepinguseadusega tehti inimeste koondamine lihtsamaks ja odavamaks. Ja seetõttu arvab ta, et ta võib samasuguseid kitsendusi ilma tagasisideta teha ka avalikus sektoris teenivatele inimestele,“ vastas Simson tänasele päevaküsimusele, miks peaks Kristen Michalil õnnestuma Eestile uue ATSi toomine.

Võib-olla teeb Michal uue seaduse ära suurte kompromissidega ametnike hüvede suunal? „Võib-olla. Võib-olla tal õnnestub näidata, et eelmised plaanid ei olnud väga palju vängemad ja tema on selline mõõdukas mees,“ kostis Simson.

Üldisemalt rääkides lisas ta: „ma arvan, et tänaseid ministreid julgustab see, et kõiki väga raskeid ja mõnikord ebaõiglaseid otsuseid on eesti inimesed võtnud vastu noruspäi ja pole küsinudki, et kas teismoodi on võimalik.“

Küsimusele, kas Simson näeb, et juba 2013. aasta jaanuarist võiks meil olla uus ATS, vastas ta, et kui valitsuskoalitsioon on seda meelt ja saadakse kokku 55 häält, siis on see võimalik tõesti.

Hetkel kuum