Kreeka kärbib palku ja pensione

Fredy-Edwin Esse, California 22. september 2011, 11:42

Kreeka teatas täna, et kiirendab eelarvekärpeid tagamaks abilaenude jätkumise, süvendades säästurežiimi, mis on pikendanud riigi majanduslangust ja kahtlusi, et olukorrast tullakse välja ilma pankrotita.

Kreeka metroo-, rongi-, bussi- ja trollitöötajad ning riigikoolide õpetajad peavad täna Ateenas 24-tunnist üldstreikki plaani vastu vähendada riigitöötajate palku ja inimeste pensione, vahendab Bloomberg.

Rahvusvahelised laenajad nõudsid viimaseid riigitöötajatele ja pensionäridele suunatud kärpeid, et Kreeka saavutaks eelarve defitsiisi vähendamise esmärgi ja saaks 110 miljardi euro suurusest päästepaketist järgmise väljamakse tuleval kuul.

"Ilma lisarahata on risk, et terve süsteem, finantssektor ja reaalmajandus lakkavad töötamast," ütles rahandusminister Evangelos Venizelos parlamendi ees enne kärbete vastuvõtmist.

Täpselt näevad kärped ette, et üle 1200 euro makstavaid pensione kärbitakse 20%, alla 55aastaste inimeste ja üle 1000 euro makstavate pensione vähendatakse 40% võrra ning 30 000 riigitöötaja palku alandatakse.

Lisaks 8 miljardi eurosele laenule on Kreeka kreeditorid lõpetamas võlakirjade vahetuse läbirääkimisi, mis peaks riigi võlga vähendama 350 miljardi euro võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2011, 11:42
Otsi:

Ava täpsem otsing