23. september 2011 kell 12:18

EKP valmis reageerima kasvupiduritele

Euroopa Keskpank võib reageerida kasvu takistavatele riskidele kohe, kui järgmise kuu majandusandmed peaksid valmistama pettumuse.

Võimalikud meetmed sisaldavad pikemaajaliste pangalaenude taastamist, tähtajaga 12 kuud või rohkem, ütles panga nõukogu liige ja Belgia keskpanga juht Luc Coene Bloombergile. Küsimusele, kas on oodata ka intressimäärade kärpimist, vastas Coene, et „EKP ei ole kunagi asju juba ette välistanud“, kuid et „see ei aitaks vähendada pikemaajalisi laenukulusid“.

„Kui tulemused oktoobri algul näitavad, et asjad on halvemad, kui me eeldasime, siis me kaalume otsuseid, mida me peame selle vastu tegema,“ lubas Coene.Euroopa poliitikud on sattunud muu maailma surve alla, kuna ei suuda kontrolli alla saada võlakriisi ning kardetakse, et see viib maailma järjekordse retsessiooni äärele. Praegu käib diskussioon selle üle, kuidas suurendada Euroopa päästefondi nii, et säiliks usaldus selle tõhususse.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum