Elmar Ots • 3. oktoober 2011 kell 13:56

Analüütikud: Itaalia veab põhja terve Euroopa

Itaalia tohutud majandusraskused võivad viia euroala lagunemiseni, sest ses riigis valitsev kriis on mitu korda tõsisem Kreeka ja Portugali omast, hoiatas Briti analüüsikoda Capital Economics.

Capital Economicsi värske hinnangu järgi kasvab Itaalia SKP järgmise kümne aasta jooksul kõigest 1% aastas, kuid samas tõotab ka inflatsioon sel ajavahemikul olla umbes sama suur, vahendas ajaleht Arvopaperi.""Kuna Itaalia riigivõlg on samal ajal tervelt 120% SKPst, on riigil makseraskusi vältida raske," nentisid analüütikud.

Capital Economicsi hinnangul pole Itaaliat võimalik päästa ühegi hädaabilaenuga, sest Itaalia majandus on euroalal suuruselt kolmas ning samal ajal on riik võlakoorma poolest maailmas samuti kolmandal kohal – kriisi tõsisus on seega mõõtmatult suurem kui Kreekas või Portugalis.

Hetkel kuum