Uut Euroopa pankade stressitesti siiski ei tule

Katri Soe-Surén 06. oktoober 2011, 13:16

Ajalehe Financial Times teatel plaanib Euroopa Pangandusjärelevalve (EBA) Euroopa pankadele uusi stressiteste. EBA lükkas täna aga teate stressitestide tegemisest tagasi.

EBA ei plaani vaatamata aktuaalsetele probleemidele uusi stressiteste läbi viia, kuna juulis 2011 toimunud stressitestidele ei ole midagi lisada, vahendab Reuters. Küll aga plaanib EBA uuesti läbi vaadata pankade kapitalipositsioonid.

Ajaleht FT kirjutas, et EBA on juba uue stressitestiga alustanud, et uurida pankade riigivõlakirjade seisu ja et ette valmistada võlgade kustutamist (haircut). Financial Timesi andmetel võib sealjuures välja tulla, et Euroopa pankade kapitalivajadus on 200 miljardit eurot.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. October 2011, 13:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing