• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Apple hakkab  telekomiturgu lammutama

  Apple loob tasuta teenuse iMessage, mis lubab iPhone'i, iPadi ja iPodiga üle wifi ja 3G võrgu saata SMSe, fotosid, videoid jms.

  Rakendus on osa Apple'i viimasest mobiilplatvormist iOS 5, kirjutab appleinsider.com.
  Ajalehe New York Times andmeil on mobiiltelefonide operaatorid teenuse tuleku eel mõnevõrra hirmul, kuna see võib telekomiturul hakata ümber mängima kõrge kasumimarginaaliga SMSide ja MMSide turgu.
  Sanford C. Bernstein analüütik Craig Moffett andmeil saadetakse igal aastal ainuüksi USAs kaks triljonit tekstisõnumit. See annab telekomifirmadele aastas umbes 20 miljardit dollarit käivet, millest ainuüksi Verizon võtab seitse miljardit.
  Kui tavalise kuni 160 tähemärgiga piiratud tekstisõnumi hinnaks on USAs kuni 0,2 dollarit, siis tähendab see, et 1 MB info edasisaatmine võib maksta tekstisõnumi saatjatele kuni 1500 dollarit, märgitakse New York Timesis. Samas andmeside puhul võib 1 MB hinnaks tulla vaid 0,0125 dollarit, kui kasutada kuus 25 dollarit maksvat ning 2 GB mahulist andmesidepaketti.
  Mobiilturu analüütik Chetan Sharma lohutab telekomifirmasid sellega, et iMessage'i teenuse kasutamine on hetkel ainult võimalik iOS platvormi ning see võtab enda alla hetkel vaid umbes 5% tekstisõnumiturust.
  Apple'i aktsia tõusis eile 5,1% ning jõudis selle kuu kõrgeima tasemeni, 388,81 dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Eesti sadamate kaubamaht kasvas üheksa kuuga jõuliselt
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.