Romet Kreek • 12. oktoober 2011 kell 11:43

JPMorgani kasumit ootab 2 aasta suurim kukkumine

JPMorgan Chase homme avaldatav III kvartali kasum võib tähendada enam kui kahe aasta suurimat kukkumist, kuna Euroopa krediidikriis ja USA võlalae ümber käinud trall rikkusid optimismi USA majanduse taastumise kohta.

Analüütikud ootavad USA suurpangalt 3,96 miljardi dollari suurust puhaskasumit, mis oleks kümme protsenti mullusest väiksem. Eelmisel aastal samal ajal oli panga kasum 4,42 miljardit dollarit ning teises kvartalis 5,43 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

JPMorgan on esimene USA suurpank, kes avaldab oma kolmanda kvartali tulemused, olles kompassiks teiste USA suurpankade tulemuste osas. Mullu teenis pank juhatuse esimehe Jamie Dimoni vedamisel rekordilise 17,4 miljardi dollari suuruse puhaskasumi, millega ei ole hakkama saanud ükski teine USA pank.

30. juuni seisuga oli panga bilansimaht 2,25 triljonit dollarit.

Citigroupilt, kes avaldab tulemused 17. oktoobril, ootavad analüütikud 2,5 miljardi dollarilist puhaskasumit. Samal päeval avaldab tulemused Wells Fargo, millelt ootavad analüütikud 3,87 miljardi dollarilist kasumit. Bank of America võib 18. oktoobril teatada 2,69 miljardi dollari suurusest kasumist, mida analüütikud ootavad.

Hetkel kuum